Historien

Helt tilbage i 1970’erne startede Knud Bjerre med at tegne tilbygninger, garager m.v. for folk i og omkring Frederikssund, og firmaet hed da Oppe Sundby Lyskopi.


Knud er uddannet smed, har sejlet nogle år, har arbejdet som ingeniør, var chefens højre hånd hos Fritz Schur & Co A/S, og da firmaet flyttede til Jylland, havde Knud en drøm han gerne ville følge, så som 39-årig begyndte han at undervise i folkeskolen, men begyndte først som 44-årig at læse til lærer. Fuldt skema i dagtimerne på Stengårdsskolen i Ølstykke og på aftenseminarium i Skovlunde fra mandag til torsdag - og så krævede mor Tove at familien fik deres første farve tv.

Knud fik ret hurtigt et tyskhold på skemaet uden egentlig at være særligt stærk i grammatikken, og han måtte derfor lære denne ret hurtigt. Han underviste desuden også i matematik og fysik i mange år.

Knud er en arbejdshest, så ved siden af lærerjobbet havde han og Tove Oppe Sundby Lyskopi, og da han savnede en lille grammatikbog til tyskundervisningen, hvori der kun stod det nødvendigste for at lære den tyske grammatik, opstod ideen til disse grammatikbøger i 1981.
Han lavede så 100 eksemplarer af "En Håndsrækning" og der blev sendt et eksemplar til hver af 100 skoler, og stille og roligt er bogen kommet ind på markedet og bruges i dag på alle niveauer indenfor skoler, gymnasier, voksenundervisning, firmakurser o.s.v. De første to år blev der solgt 78.000 eksemplarer, så der var et behov.


I løbet af få år kom så de andre små bøger ind i billedet som resultat af, at kunderne med henvisning til den tyske begyndte at efterspørge dem.

Det var også her firmaet fik nyt navn, og kom til at hedde Bjerre Trykkeri og Forlag.

Knud Bjerre​

Gik på pension i dec. 2004,

da var han lige blevet 71 år.

På vej mod fremtiden

​Da datteren, Lise, gik i 10. klasse i 1984 købte hun sin hest. Den var ikke så dyr at købe, men far og mor lagde ud, og gælden blev betalt tilbage ved, at hun med den danske skoleårbog ved sin side sendte reklamemateriale rundt til de skoler, der havde tysk og engelsk på skemaet – det var mange! Det var inden computeren var særlig almindelig og effektiv, så det var i gang med at skrive adresser på konvolutter på skrivemaskinen (den var dog elektrisk).

Efter et erhvervspraktikophold på Jyllands Posten i Århus blev den grafiske vej valgt og i august '84 begyndte Lise på EFG-grafisk i Roskilde, og kom i lære som reprokopist/litograf hos ScanGrafia på Amager, hvorfra hun blev udlært i 1988.
Efter 3 år i reproafdelingen på Frederiksborg Amts Avis, gik turen et smut til MultiScan i Albertslund, men lysten til at starte for sig selv havde altid ligget og luret, så i februar 1993 startede hun sit eget firma, inden for den grafiske branche. Firmaet hed LB-offset og har igennem tiden lavet mange forskellige ting, offset, repro, kopi m.m.

I 2002 fødte Lise et par tvillinger og blev samtidig alene mor. Graviditeten, sygefravær, en for tidlig fødsel og et langt ophold på neonetalfdelingen var tæt på at slå Lises firma ihjel, firmahusleje, maskinleje, el m.m. i ca. 4-5 måneder og ingen indtægter! Men Lise kæmpede sig tilbage, alle regninger blev betalt af egen lomme, og ved udgangen af 2005 var al gæld, med renter, betalt tilbage. Som Lise altid har sagt: Min gæld, mit ansvar.


1. dec. 2004 købte Lise sine forældres firma og LB-offsets kunder og aktiviteter blev flyttet over i Bjerre Trykkeri og Forlag ApS.
Knud og Tove er begge gået på pension, men det tyske slap Knud ikke helt, da han i ca. 7 år underviste et hold i tysk og et hold EDB for begyndere på ældrecenteret. 


Den 2. februar 2018 kunne Lise fejre at hun nu har været selvstændig erhvervsdrivende i 25 år, og der var absolut ingen planer om at stoppe.
​​

I marts 2020 ramte Corona/Covid-19 jo hele Danmark, meget gik i stå, skoleeleverne blev sendt hjem, og det kunne mærkes i firmaet. Der kom så en lille åbning, men igen lukkede Danmark ned i marts 2021. Firmaet overlevede med nød og næppe.
​Men det var ikke så sjovt mere, hver måned blev der kæmpet for overlevelse, hver måned blev der kæmpet for at hive penge hjem, så huslejen m.v. kunne blive betalt, så noget skulle ske.
​For at få råd til at leve tog Lise job på Matas Webshoplager i Humlebæk, hvor hun startede i Blackweek ugen 2021 på natholdet fra kl. 23-07, og fortsatte efter den første uge på eftermiddags/aftenholdet 2-3 dage om ugen. Lise overvejede om firmaet helt skulle lukke, absolut ikke noget hun havde lyst.
​En dag i april 2021, så hun en annonce for en campingplads, og så gik forhandlingerne ellers i gang, og 1. juni 2022 blev Lise ejer af Foldingbro Camping. Et krav var at der skulle være plads til trykkeriet, og det var der.

Så hos Bjerre Trykkeri og Forlag kan du stadig få printet mange forskellige opgaver/job og vil du have styr på grammatikken, så er der altså grammatik til 7 sprog på forlaget

Lise Bjerre, ejer af

Bjerre Trykkeri og Forlag ApS

​​​

Firmaets stifter, ​

min højt elsket far,

mine børns morfra og 

min mentor, sov ind 

onsdag den 29. juli 2015.
​Lise

Firmaoplysninger

Bjerre Trykkeri og Forlag ApS

CVR: 13067791

​​​Kongeåvej 110, Foldingbro

6650 Brørup
​​Danmark

Kontaktinformation

Telefon:

Mobiltlf.:

E-mail:​​​

Tilmeld dig nyhedsbreve

​Vil du gerne modtage nyheder, info om bøgerne, nye titler og tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid framelde nyhedsbrevet igen.​