Gode råd før trykstart​

For at lave en flot og pæn tryksag, har jeg her samlet nogle ting som er værd at huske på:​

  1. ​Hvad er det du vil have?
  2. Hvem er din målgruppe?
  3. Hvor mange eksemplarer skal du bruge, find ud af det inden du ringer
  4. Hvad må tryksagen koste? Hvad er dit budget? Få altid et tilbud
  5. Hvordan skal din tryksag udformes?
  6. Find din stil, papir, tekst, typografi, illustrationer og farver
  7. Papirbilleder og billeder fra digitalkamera kan bruges, billeder fra internettet kan ikke altid bruges til tryksager, tit på grund af ophavsret, og har typisk for lav opløsning.
  8. ​​​Sætter du selv tekst, fotos m.v. op, så vid hvad du gør, så der ikke skal rettes efterfølgende. ​Lad være med at bruge mange forskellige skrifttyper og størrelser. ​Læs altid korrektur, og husk man ser tit ikke sine egne fejl, fordi man ved hvad der skal stå.
  9. ​STORFORMAT laves efter din pdf-fil eller jpg-fil - ring inden du går i gang. Jeg kan selvfølgelig også lave dit job, og jeg er ikke dyr i drift.
  10. Inden du selv går i gang, så ring til mig, det kan måske spare dig for en masse unødigt arbejde.​

- og så lige noget om digitaltrykkets stærke sider...

Den helt store forskel på offset og digitaltryk bliver tydelig, når man ser på omkostningerne ved opstart. Teknikken kan bedst sammenlignes med en avanceret farveprinter.
​Data behandles på tilsvarende måde, når de sendes til en digitaltrykmaskine, som til en printer. Derfor er der heller ikke film eller plader i processen.

​Den indretningstid og det papir, der kasseres når et offsettryk justeres ind, kræves ikke på en digitaltrykmaskine. Her er det første eller andet tryk som regel tilfredsstillende.​ Har software der indstiller så for- og bagside kommer lige bag på hinanden.

​Desuden har jeg også en storformatprinter, den kører med 8 farver i CMYK. Så kan også printe bannere, plakater m.m. på forskellige materialer.

Har du spørgsmål vedrørende tryk så ring til mig.

Korrektur er gennemlæsning af udkast, så fejl kan rettes inden endelig fremstilling. Det jeg sætter op, får du som kunde til gennemlæsning, har kunden godkendt, og der alligevel er en fejl, som først opdages efter trykningen, så er evt. omtryk på kundens regning.​

​Hilsen Lise Bjerre

Firmaoplysninger

Bjerre Trykkeri og Forlag ApS

CVR: 13067791

​​​Kongeåvej 110, Foldingbro

6650 Brørup
​​Danmark

Kontaktinformation

Telefon:

Mobiltlf.:

E-mail:​​​

Tilmeld dig nyhedsbreve

​Vil du gerne modtage nyheder, info om bøgerne, nye titler og tilbud, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Du kan til enhver tid framelde nyhedsbrevet igen.​